Wat zijn bloesemremedies?

Bloesemremedies is een verfijnende therapie die bestaat uit het geven van energetische remedies. Deze natuurlijke geneesmiddelen worden gemaakt van bloesems van planten, bomen, struiken maar ook van paddenstoelen. Waarbij gebruik gemaakt wordt van de levensenergie van de plant of bloem.

Door de plant te onderzoeken en te begrijpen worden de bloesemremedies heel nauwlettend geprepareerd. Er ontstaat een verdieping, een boodschap en een verhaal over de plant. Tijdens dit afstemmen en het maken van de remedie wordt er rekenschap gehouden met allerlei andere natuurlijke elementen. Zoals: tijd, plaats, maan, zon, etc..

Bloesemremedies zijn meestal geconverseerd met een klein percentage alcohol ( cognac). Er zijn heel veel soorten remedies, ieder met een geheel eigen karakter.

Deze remedies worden ondersteunend ingezet om de balans terug te vinden bij mens en dier. En zelfs bij planten!


Bloesemremedies

Waar word bloesemremedies voor gebruikt

De bloesemremedie richt zich op een bepaalde gemoedstoestand of een karaktertrek. Sommige zitten ons soms meer in de weg dan anderen. Dan zijn we uit balans. Hiervoor kunnen o.a. de middelen worden ingezet, op fysiek, geestelijk en spiritueel niveau.

Zo heeft iedere bloesemremedie zijn unieke boodschap. Een verhaal die jou spiegelt en inzicht geeft waar je knelpunten zitten. En waarin jij je balans weer terug kunt vinden. Door herhaaldelijk gebruik te maken van een druppeltje bloesemremedie, ondersteunt dit in je groei en bewustwording ten aanzien van je doel.

Bloesemremedies kunnen ondersteunend worden ingezet tijdens een kinesiologische behandeling.


Toepassing bloesemremedies in mijn behandeling

Tijdens een behandeling wordt er regelmatig een bloesemremedie ingezet. Dit kan eenmalig op het moment zelf, soms is het ook goed om dit middel een langere periode te gebruiken.

In mijn praktijk gebruik ik vele soorten bloesemremedies.

Door middel van de spiertest wordt het middel gevonden die specifiek op dat moment bij jou past. Zo testen we ook uit hoe vaak, hoeveel en hoelang deze gebruikt dient te worden. In mijn praktijk kun je een doseerflesje met een voor jouw specifieke remedie aanschaffen.

Iedere bloesemremedie heeft z’n eigen verhaal, soms doet het je versteld staan dat dit verhaal overeenkomt met het doel van je behandeling. Het geeft je vaak helderheid en inzicht en geeft je ondersteuning bij het terugvinden van je balans.

Het bloesemresidu wordt meestal gedruppeld onder de tong. Maar de remedies worden ook wel gebruikt in bijvoorbeeld: badwater, in sprays, crèmes of direct op de huid. Ze kunnen ook toegevoegd worden aan het drinkwater.

Bloesemremedies zijn veilig om in te nemen. Het zijn energetische producten. Dit wil zeggen dat ze geen materiële bestanddelen van de plant bevatten.


Een voorbeeld uit de praktijk…


Een tijdje geleden, coachte ik in mijn praktijk een dame rond de 60. Ze had vermoeidheidsklachten en ervoer weinig plezier in de dingen die ze deed.

Tijdens de behandeling werd het helder dat zij weinig luisterde naar haar eigen behoeftes. Ze was altijd bezig om het iedereen naar de zin te maken. Ze richtte zich altijd op de vraag van de andere, ze deed wat de buitenwereld haar vroeg.

Ze kwam tot inzicht dat het tijd werd dat ze leerde te luisteren naar haar eigen behoeftes. Dit gedrag had ze in haar kindertijd al aangeleerd, zij werd namelijk al heel jong verantwoordelijk gesteld voor de zorg binnen het gezin waar ze opgroeide. Ze vond dat hierin verandering moest komen.

Deze belemmerende overtuiging veroorzaakte bij haar deze onbalans.

De bloesemremedie van het sneeuwklokje kwam tijdens een behandeling uit de test. Haar verhaal, maar ook het verhaal van de remedie van het sneeuwklokje resoneerde met haar verhaal. Het was een bevestiging voor haar dat dit de kern van haar eigen onbalans was. De spiegel over haar eigen stuk.

Deze bloesemremedie, het sneeuwklokje, gaf haar ondersteuning bij dit persoonlijk proces.


Sneeuwklokje

Het sneeuwklokje

Er zijn ontzettend veel soorten bloesemremedies, misschien is het goed om van één een voorbeeld te geven. Natuurlijk doe ik de anderen hiermee te kort…

Hier het verhaal van het sneeuwklokje:

Het loslaten van diepe pijn, tranen en oude trauma’s, die al lang vastzitten. Speciaal wanneer deze zijn ontstaan door het inleveren van je eigen hart en je niet achter jezelf en je gevoel bent gaan staan.

Wanneer je alles gedaan hebt voor de ander en je jezelf bent vergeten. Alles doen wat de ander zegt, terwijl je weet dat het anders moet. Je eigen schoonheid en belangrijkheid terug vinden.

Blijde nieuwe energie na de emotionele winter.

Meer weten over bloesemremedies? Lees hier meer over bloesemremedies.

Bron: Deze informatie over het sneeuwklokje is van Bloesem Remedies Nederland.

Deel dit artikel met jouw vrienden?